Cemer, Düşleri Gerçeğe Dönüştürüyor

Yapmış olduğu başarılı çalışmalarla sektöre yön veren kuruluşların başında gelen Cemer Kent Ekipmanları A.Ş., düzenlediği “Düşten Gerçeğe Tasarım Yarışması’’ ile bir ilke daha imza atıyor.

Cemer, Düşleri Gerçeğe Dönüştürüyor
04 Aralık 2016 - 20:33 - Güncelleme: 04 Aralık 2016 - 22:43
Türkiye'nin dört bir yanından endüstriyel tasarımcılar ve mimarların değişik projelerle katıldığı yarışmada, ödül alan proje sahiplerine ödülleri  Aralık ayında İzmir'de düzenlenecek bir tören ile verilecek.

Yarışmanın ayrıntılarını Patronlar Gündemi'ne anlatan  Cemer Kent Ekipmanları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Eroğlu, sektöre dair bir çok önemli noktaya değindi.

Faaliyete başladıklarından bu yana özellikle kalite ve tasarım faktörlerine büyük önem verdiklerini ifade eden Eroğlu; '' Cemer Kent  Ekipmanları A.Ş. olarak 1994 yılından beri kent ve oyun parkı ekipmanları  üretiyoruz. Faaliyete başladığımız günden bu yana özellikle önem verdiğimiz iki husus, kalite ve tasarımdır. Tasarımlarımızı, dünyadaki gelişmeleri takip etmenin yanı sıra çocukların zaman ile birlikte değişiklik gösteren ihtiyaçlarını göz önüne alarak yapıyoruz. Oyun ve parklar ile ilgili yapılan bilimsel çalışmalar, çocukların gelecekte ruhsal ve fiziksel olarak sağlıklı olabilmeleri için, serbest oyunun önemini ortaya koymaktadır. Ancak günümüz çocuklarının bilgisayar ve telefon başında gereğinden fazla vakit geçirmeye başladıklarını ve bunun da birtakım rahatsızlıklara sebep olduğunu biliyoruz. '' dedi.

BÜTÇEMİZİN YÜZDE 20'SİNİ ARGE VE TASARIMA AYIRIYORUZ

Özellikle son yıllarda toplumsal bilincin artması ve kentlerdeki sosyal belediyeciliğin gelişmesi ile birlikte, çocukların ilgisini tekrar parklara çekecek yeni tasarımların önem kazanmaya başladığını belirten Eroğlu; '' Cemer olarak tasarımın önemine olan inancımızla, bütçemizin yüzde  20'sini arge ve tasarıma ayırıyor, 300 çalışan ve 30 kişilik AR-GE ekibimizle her geçen gün yeni tasarımlara imza atıyoruz. Türkiye'de kendi sektörümüzde bir ilki gerçekleştirerek, tasarım merkezi kurmak üzere başvuruda bulunduk. 5746 Sayılı “Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun“ ile 10 Ağustos 2016 tarih ve 29797 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama ve Denetim Yönetmeliği“ kapsamında yürüttüğümüz çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Kendi sektörümüzde bu konuda  bir ilk olmayı hedefliyoruz. Ayrıca yine Türkiye’de bir ilke imza atarak, Ar-ge Başlangıç Destek Programı kapsamında, Engelli Çocukların Kullanımına Yönelik Oyun Parkı Ekipmanları Tasarımı ve imalatı ile ilgili TÜBİTAK destek programına katılmış bulunuyoruz. Engelli çocuklarımızın hayallerinden yola çıkarak tasarlanan ürünlerimiz uygulamaya döndüğünde, bunu sizlerle yine memnuniyetle  paylaşacağız. '' dedi.

REDDOT'TA, SEKTÖRDE ÖDÜL ALAN İLK FİRMA OLMAK GURUR VERİCİ


Yaptıkları yeni tasarımları yurt içi ve yurt dışında koruma altına alacak çalışmaları da ihmal etmediklerini ifade eden Eroğlu; '' Türk Patent Enstitüsü, sektörel olarak en çok patent ve tasarım tescil yaptıran firma olmamız nedeniyle 2014 yılında bizi ödüllendirmiştir. Tasarıma verdiğimiz önem bize, 2014 yılında Almanya’da yapılan ve 53 ülkeden 4815 adet projenin yarıştığı Uluslararası Tasarım Yarışması Reddot'ta tasarım ödülü kazandırdı ve sektörde bu ödülü alan ilk firma olarak bunu gururla Türkiye'ye getirdik. Reddot ödüllü Deltoik Tırmanma modülümüz, bu yıl ödüllü tasarımların yarıştığı German Design Award'a davet edildi ve bir ödül daha kazandığımız açıklandı '' diye konuştu.
Tasarımın önemini kavramış bir kuruluş olarak, sektörde farkındalık yaratmak ve endüstriyel tasarımcıların sektöre ilgilerini artırmak amacıyla, 2014 yılında ulusal düzeyde bir tasarım yarışması düzenlemeye karar verdiklerini belirten Eroğlu; ''çocuk düşlerini gerçekleştirmek amacıyla yola çıktığımızı ifade eden “Düşten Gerçeğe“ sloganı bizim yarışma adımız oldu. '' dedi.


YARIŞMA İLE AMACIMIZ;‘’ DÜNYA İLE YARIŞMAK ‘’

Düşten Gerçeğe Tasarım Yarışması“ nın bu yılki konusunun “Geleceğin Oyun Parkı“ olarak belirlendiğini ifade eden Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Profesyonel ve öğrenci kategorisinde düzenlenen yarışmaya ülkemizin dört bir yanından endüstriyel tasarımcılar ve mimarlar katılarak, çok değişik projeler sundular. Önde gelen tasarımcılar ve akademisyenlerin oluşturduğu jüri tarafından projelerimiz değerlendirildi ve sıralama belirlendi. Her iki kategoride ödül alan proje sahiplerine ödülleri, Aralık ayında İzmir'de düzenleyeceğimiz bir tören ile verilecektir. Bu yarışma ile amacımız; tasarımın, ar-ge'nin, inovasyonun üretim sektöründeki önemini anlatmak, dünya ile yarışmak ve rekabetçi bir üretim sektörü oluşturmaktır. Aynı zamanda tasarımda da varız diyen yeni altın nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktır. Çünkü tasarım dünyasını desteklemek, ülkenin geleceğini desteklemektir diye düşünüyoruz. Ülke olarak hemen hemen her sektörün hedefinin, taklit etmek değil, kendi tasarımlarıyla dünyaya yön vermek olmasını ve tasarım ofislerinin artarak, tasarım kültürünün tüm ülkeye yayılmasını  diliyoruz. ''
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum